Výběrové řízení na rekonstrukci střechy školy skončilo právě včera. „Informace o výběru dodavatele a schválení smlouvy o dílo se budou probírat na červnovém zastupitelstvu," uvedl starosta Račic – Pístovic Lubomír Pospíšil.

Náklady na rekonstrukci prozatím obec odhaduje na zhruba půldruhého milionu korun. „V rozpočtu jsme si na to vyčlenili asi milion šest set tisíc korun. Musíme to bohužel zaplatit sami, o dotaci obec žádala už dvakrát a pokaždé neúspěšně," řekl starosta.

Rekonstrukce je naplánovaná na letní prázdniny, kdy je škola prázdná. „Musíme smlouvu udělat co nejrychleji, výsledky výběrového řízení vyvěsit na internet, ať je to transparentní, pak budou zastupitelé vybranou firmu schvalovat," podotkl Pospíšil.

To však nebude jediný důležitý bod na programu představitelů Račic – Pístovic. V nejbližší době totiž obec vypíše ještě výběrové řízení na rekonstrukci povrchu ulice, kde momentálně společnost Vodovody a kanalizace Vyškov mění staré litinové potrubí za nové.

Obec chce obě zakázky, střechu i silnici, schválit při jednom zasedání. „V druhém případě jsme museli udělat nové výběrové řízení, protože jsme museli zvýšit rozpočet. Celá záležitost se o rok pozdržela a náklady na rekonstrukci se z původních šesti set tisíc korun vyšplhaly kvůli změnám cen na trhu na dvojnásobek. Takovou částku musí schválit zastupitelstvo," dodal Pospíšil.