Mateřskou školu letos čekají jen drobnější úpravy. „Opravíme topení a odpady v kuchyni ve školce. Zateplení, které jsme původně plánovali, ale nakonec letos určitě nebude,“ upozornil starosta Lulče Petr Halas.

Náklady by totiž byly příliš vysoké. „Zastupitelstvo rozhodlo stáhnout žádost o dotaci, protože by pokryla maximálně čtyřicet procent nákladů. To znamená, že z našich zdrojů bychom museli doplatit téměř milion čtyři sta tisíc korun, což si v současné době opravdu nemůžeme dovolit,“ vysvětlil starosta.

V minulých letech se v mateřské školce podařilo opravit střechu, vyměnit okna, osvětlení nebo topení. „Zateplení budovy je sice také potřeba, ale v současné situaci se bez něj školka bude muset bohužel obejít,“ doplnil starosta. Pokud se obci podaří získat peníze příští rok, k plánu se zřejmě vrátí.

Luleč se letos nezaměří jen na mateřinku, ale také na další obecní budovy, konkrétně jeden bytový dům, obecní úřad a hospodu. „Ve všech případech chystáme rekonstrukci fasády. Nový vzhled získají také vývěsní informační tabule v obci,“ řekl Halas.

Zastupitelé také schválili nákup nového zahradního traktoru za čtvrt milionu korun, který Luleč potřebuje k zimní údržbě šesti kilometrů místních cest a silnic, k úklidu a dalším činnostem.