Podle ředitele Lubomíra Judase vybavení jednoduše nevyhovovalo současným gastronomickým trendům. „S návrhem na obnovu přišly kuchařky a prosadila si ji hlavně vedoucí stravování," sdělil ředitel s tím, že projekt na novou jídelnu vznikl už před dvěma lety, za bývalého vedení. Termín přestavby nicméně schválilo až to současné letos v srpnu.

Práce byly hotové v rekordním čase. Trvaly pět dní. „Při nich jsme zohlednili například žáky nižších ročníků a pořídili jsme pro ně jídelní sety přiměřené jejich věku. Obnova se ale týkala třeba i výdejních pultů a gastronádob," popsala vedoucí stravování, která je zároveň ekonomkou školy, Martina Vaculíková s tím, že prostory jsou také nově vymalované, mají zelenooranžovou­ barvu.

1988
V tomto roce začala fungovat jídelna v přístavbě ivanovické základní školy. Její obnova si vyžádala půl milionu.

Jídelna dostala nové stoly, židle, které jsou pro mladší žáky napevno přidělané k podlaze. Zásah si vyžádala i elektroinstalace. Obnova vyšla přibližně na půl milionu korun. Škola ji celou zaplatila z vlastního rozpočtu. „Nyní ještě zbývá natřít radiátory a nově obložit část výdejny jídel. Pak také budeme muset vyměnit linoleum," přiblížil Judas, podle kterého je do budoucna v plánu i rekonstrukce kuchyně. Na tu už je také zpracovaný projekt, nicméně zatím na jeho uskutečnění chybí peníze.

VERONIKA LAURA BOHÁČKOVÁ

Nejen lepší vybavení získala za pět dní jídelna ivanovické základní školy. Zdroj: ZŠ Ivanovice na Hané

Nejen lepší vybavení získala za pět dní jídelna ivanovické základní školy. Zdroj: ZŠ Ivanovice na Hané