Šedesát porcí ale nestačí. „Potřebovali bychom navýšení alespoň na osmdesát. Protože ten rozdíl je ale minimální, zvedneme kapacitu jídelny rovnou na sto dvacet porcí. Nechtěli bychom totiž za pár let řešit stejný problém znovu," zdůvodnil kroky obce hrušecký starosta.

Jídelna totiž počítá s novými strávníky. „V současnosti sloužila pouze dětem z mateřské a základní školy. Podle dotazníku, který jsme rozdávali, ale víme, že zájem o odběr jídel by měli i někteří starší lidé. Dvojnásobnou kapacitu jídelny tak určitě využijeme," ujistil starosta.

Stavební úpravy nechá obec udělat do konce srpna. „Chceme využít letních prázdnin. Na začátku roku chceme být připravení na plný provoz," vysvětlil Kauf.

Kuchyň tak získá nové přístroje. „Plánujeme koupit konvektomat a nějaké bílé nádobí. Hygiena měla k nějakému zařízení výhrady, nějakou obměnu zajistíme. Stěžovala si také na nedostatek pracovních ploch, takže se pokusíme vyřešit také tento problém," nastínil starosta.

Kolik bude rozšíření kuchyně stát, se teprve uvidí. „Vyhlásíme výběrové řízení. Výsledná cena se bude odvíjet od nabídek, které dostaneme. V této chvíli ji proto odhadnout nemůžu," doplnil starosta Kauf.