„Úvěr je ve výši deset milionů sedm set tisíc korun na deset let. Veškeré poplatky a úroky přijdou přesně na 303 tisíc korun," informovala místostarostka Slavkova Marie Jedličková. Právě schválení úvěru bylo hlavním důvodem pro svolání mimořádného zasedání zastupitelstva.

Vedení města oslovilo tři banky, z nichž dvě poslaly do výběrového řízení svou nabídku. Ta od první byla o sedmadvacet tisíc korun výhodnější než od druhé banky. „Obě nabídky nicméně byly výhodné. Potvrdilo se, co jsem říkal na minulém zasedání, a to že při současných úrokových sazbách se nám podobný úvěr vyplatí," zhodnotil šéf radnice Michal Boudný.

Tím, kdo bude mít v konečném důsledku z půjčky největší prospěch, jsou slavkovské technické služby. Právě kvůli nim má totiž město v plánu nemovitost vodohospodářů odkoupit.

Technické služby v areálu v ulici Československé armády mají najít své nové sídlo, které má být prostornější a komfortnější než to současné ve Špitálské ulici. „Záměr koupě dané nemovitosti je pro technické služby jednoznačně pozitivní. Když jsme odhadovali náklady na stavbu nového areálu, pohybovali jsme se okolo ceny pětašedesáti milionů korun," zmínil před časem ředitel služeb Radoslav Lánský.

V souvislosti se sídlem ve Špitálské ulici město uvažuje o jeho poslání do veřejné dražby. Odhadní cena objektu se pohybuje okolo pěti milionů sto tisíc korun.

Podle smlouvy s bankou město za případné předčasné splátky úvěru nečekají žádné sankce.