„O těchto záležitostech se v minulosti docela živě diskutovalo. Rada města zastupitelstvu opět doporučila neschvalovat záměr. Podle mě není nutné prodávat městský majetek z oblasti bytového hospodářství. A především pak, pokud se to týká objektů, které jsme nechali zrevitalizovat," zdůraznil slavkovský starosta Ivan Charvát.

Do bytových domů v minulých letech město zásadně investovalo. Podpořil ho v tom například program zelená úsporám, který poskytl několik dotací. „Všechny bytovky, do jejichž opravy jsme se pustili, si na dobu dalších deseti až pětadvaceti let nevyžádají žádné další zásadnější investice. To mimo jiné znamená, že nám díky tomu plní fond rozvoje bydlení a fond bytového a tepelného hospodářství," upřesnil Charvát.

Případný prodej by podle něj znamenal i několik komplikací. „Museli bychom rozdělit domy na samostatné bytové jednotky. A v případě, že by všichni nájemníci nezažádali o koupi bytů, mohly by v budoucnu nastat problémy, a to kvůli nutnosti založení společenství vlastníků objektu," řekl starosta.