Na kolik přijde takové vítězství? Tak se ptala jednatelka agentury Historia Marcela Šlapanská ve zprávě, kterou v pondělí rozeslala médiím. Na mysli měla postup slavkovských radních, kteří podle ní při výběru organizátora srpnových Napoleonských dní zvýhodnili společnost Davay Communications Miroslava Jandory. Ten však nyní poslal Marcele Šlapanské email, v němž požaduje omluvu za to, že rozšířila nepodložené informace.

„Obvinila moji společnost z uplácení a slavkovské radní z přijímání úplatků. To si nemůže dovolit. Nepochopím, co ji k takovému kroku vedlo. Jedinou odpovědí na moji žádost je pro mě omluva. A to stejným způsobem, jakým rozeslala své spekulace. Jestli s tím nebude souhlasit, budu to řešit právní cestou,“ uvedl Jandora.

Také slavkovské radní zpráva Marcely Šlapanské přinejmenším zaskočila. Budou o ní jednat na své pondělní chůzi. „Její vyjádření bylo dost brutální, nemá právo něco takového prohlašovat. Loni se uskutečnil výběr firmy stejným způsobem, akorát že dopadl v opačném gardu, a nikdo si nestěžoval,“ vysvětlil Doležel.

Jednatelka agentury Historia Marcela Šlapanská podle svých slov nemá pocit, že by se za něco měla omlouvat. „Email od Miroslava Jandory už jsem si četla, samozřejmě mu odpovím. Ale omlouvat se nebudu, nikoho jsem z korupce neobvinila. Pouze jsem poukázala na to, že něco na slavkovské radnici nefunguje tak, jak má,“ vysvětlila Šlapanská.

Ta ještě zdůraznila, že jí nejde o společnost Davay Communications, ale o slavkovské radní. S jejich postupem totiž nesouhlasí. „Sami v médiích uvedli, že už od minulého roku se domlouvají na deklaraci s obcí Tvarožná, která má smlouvu se společností Miroslava Jandory. Že to je důvodem jejich rozhodnutí. Proč tedy ale chtěli, abych předložila svoji nabídku, jejíž zpracování je velmi časově náročné?“ ptá se Šlapanská.

Podle Doležela však byla otázka v loňském roce pouze v zárodku. „Byla to pouze eventualita. Proto jsme obě společnosti v únoru vyzvali ke zpracování nabídek. V té době totiž deklarace zdaleka ještě nebyla na světě,“ objasnil Doležel. Pokud se srpnové Napoleonské dny letos vydaří, je podle něj už nyní možné předpokládat, že stejný partner bude organizovat také prosincové Vzpomínkové akce.

Marcela Šlapanská uveřejnila zprávu o podivném výběrovém řízení slavkovských radních minulé pondělí. Podle ní zvýhodnili společnost Davay Communications tím, že jí téměř o měsíc prodloužili původní termín odevzdání scénáře Napoleonských slavností a porušili tak pravidla výběrového řízení. Šlapanská se proto domnívá, že výsledek jednání byl předem daný. To však radní ze Slavkova i majitel společnosti odmítají. Podle nich se žádné výběrové řízení ani nekonalo.

Článek navazuje na: vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/slavkov_slavnosti_vyberove_riz.html