Městskému úřadu ve Slavkově u Brna to slíbil vedoucí projektu Milan Polášek. „Oprava silnice, která nám brání ve výjezdech bránou, by měla být hotová nejpozději do konce dubna. Poté by se situace měla vrátit do běžných kolejí," tvrdí Polášek.

Firma potvrdila i konkrétní kroky, které by měly vést k okamžitému zlepšení situace. „Všechny naše dodavatele jsem instruoval, aby při cestách na staveniště a zpět využívali výhradně trasu Slovanská – Bučovická a dále na obchvat města, která by měla dopravu přes město výrazně omezit," uvedl Polášek. Počet aut by se měl navíc snížit. „Mělo by se jednat o maximálně deset nákladních aut denně," doplnil Polášek.

Současně přislíbil i úklid znečištěných ulic. „Pokusíme se během tohoto týdne zajistit častější čištění silnici. Dosud to byl pro nás trochu problém, protože všechny provozovatele technických služeb zaměstnával jarní úklid, a my jsme tak nemohli nikoho sehnat," vysvětlil Polášek.

Že se na řešení situace pracuje, potvrdila i vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Slavkova u Brna Dagmar Janebová. „Zástupci města a firmy Porr se znovu sejdou dnes. Obě strany na řešení intenzivně pracují, takže doufáme, že najdeme společnou řeč. Věřím tomu, že situaci vyřešíme k úplné spokojenosti," řekla Janebová.