Podle organizátorky Dagmar Chludilové by tak mohlo přijít víc lidí než loni do kostela. „V sále, kde je tepleji, se také bude lépe hrát našemu doprovodu. Účast opět přislíbili manželé Šánovi, kteří hráli v dnes už neexistující kapele Koňaboj," zmínila Chludilová.

Před rokem se podle ní projektu Česko zpívá koledy zúčastnilo okolo dvaceti obyvatel. „Všichni byli spokojení, líbilo se jim to. Budu ale ráda, když se jich naučí chodit víc. Letos jsme kvůli propagaci vytiskli plakáty," dodala Chludilová s tím, že půjde do Vánoc o poslední kulturní akci v Lysovicích. „Na Silvestra plánujeme ohňostroj a společný přípitek," sdělila.

Víc propagovat Koledy se letos rozhodli i v Kojátkách, kde se v loňském roce pod rozsvíceným stromem u obecního úřadu sešla asi desítka dětí a několik dospělých. „Náš starosta informaci vyhlásil rozhlasem. A na Mikulášské nadílce jsme také všechny pozvali. Bylo tam zhruba sedmdesát lidí," uvedla místostarostka Lenka Dolejší.

I kvůli větší propagaci ze strany vedení obce se letos rozhodla akci pojmout víc spontánně. „S dětmi jsme letos nezkoušeli. Koledy, které se budou zpívat, snad všichni znají, a navíc budeme mít zpěvníky. Stejně jako loni nám ke zpěvu bude hrát reprodukovaná hudba. Před rokem jsem kvůli tomu musela lehce upravovat texty koled, které se zpívaly. Slova těch, které jsme pouštěli, se lišila," vzpomínala místostarostka.

Ale zazpívali si je, jak podotkla, hned dvakrát.

A zatímco v Lysovicích ještě plánují silvestrovský ohňostroj, v Kojátkách půjde o poslední letošní akci. „Považuji ji za vrchol adventu v naší vesnici," řekla Dolejší.