Podle Josefa Jirky, který vlastní chatu v těsné blízkosti problémové stavby, Kratochvíl rozboural příjezdovou cestu. „Kdyby například museli přijet hasiči nebo záchranáři, byl by to problém. Z cesty je při dešti blátivá klouzačka, přitom je veřejná,“ upozornil Jirka s tím, že od února slibuje Kratochvíl nápravu a zatím však bez výsledku.

Dodal, že Kratochvíl mu nešetrnou stavební prací přetrhl elektrickou přípojku. Tu následně opravil. „Ale copak vím, jak? K záležitosti mě nepřizval, což měl. Je povinen mi dát dokumentaci. Část přípojky navíc zabetonoval,“ namítl Jirka.

Část problémového objektu zasáhlo do jeho pozemku. Zasahující betonové korýtko však Kratochvíl už odstranil a místo něj na místě vysadil túje.

Stěžuje si taky Ladislav Tomášů, který vlastní chatu nad kritizovaným objektem. Toho Kratochvíl rozlítil, když svou stavbu zvedl o jedno patro a zhotovil na ní tři okna, která směřují na jeho nemovitost. „Přistavenou střechou navíc zasahuje na můj pozemek,“ řekl Tomášů. Dále nechtěl záležitost rozvádět. Čeká na rozhodnutí stavebního úřadu.

Ilustrační foto.
Koupaliště čekají na letní teploty. Ve Vyškově si lidé připlatí

Ten o případném odstranění kritizované stavby jedná z popudu chatařů. Petr Přerovský z bučovického městského úřadu, pod který oblast spadá, potvrdil, že úředníci záležitost řeší. „Ze zákona však nemohu být konkrétnější, jednání je neveřejné,“ sdělil Přerovský.

Podle kritizovaného Petra Kratochvíla, který podniká ve stavitelství, jsou výpady sousedů pokrytectví. „Udali mě ti, kdo mají chaty postavené načerno. Tak jako mnoho zdejších,“ upozornil.

Připustil, že stavěl načerno, upozornil přitom, že v místě zbudoval na svoje náklady mnoho věcí k prospěchu okolí. Například opravil studnu. „Vše jsem dělal s jejich vědomím. Mnozí mi ještě často radili, jak mám nyní kritizované věci udělat, jsou zákeřní,“ poznamenal Kratochvíl. Podle něj jejich ujednání popírali i několik dní po domluvě.

Rekreační oblast Jitřenka nedaleko Nevojic a bučovické místní části Kloboučky tvoří přibližně dvacet chat. Je vyhledávaná zejména v létě, kdy tam jezdí děti na tábory.

Nová čekárna
Dárci krve mají novou čekárnu. Přibude občerstvovací stůl i nové pohovky