„I přes nelehkou ekonomickou situaci, která v mnohých rodinách panuje, se v obcích na Vyškovsku, které pod naši charitu spadají, podařilo vybrat jeden milion a čtyři sta devět korun," přesně vypočítala koordinátorka Tříkrálové sbírky za hodonínskou charitu Ludmila Malá.

V celé oblasti působnosti hodonínské charity, tedy na Hodonínsku, Slavkovsku a Bučovicku, pak činil celkový výtěžek téměř dva miliony tři sta padesát tisíc. Přesto byly v jednotlivých obcích velké rozdíly. Například ve Hvězdlicích, které mají téměř šest stovek obyvatel, se vybralo přes dvanáct a půl tisíce korun, počtem obyvatel srovnatelné Lovčičky naházely do pokladniček přes jedenadvacet tisíc korun. „Výtěžek sbírky je určený na pomoc rodinám v sociální a finanční nouzi, rozvoj charitních služeb, nákup kompenzačních a rehabilitačních pomůcek, podporu a pomoc oblastem postiženým živelními pohromami a také na humanitární pomoc do zahraničí," vyjmenovala koordinátorka sbírky.

Zároveň poděkovala všem, kteří koledníky přijali a přispěli do pokladniček. „Stejné díky patří i samotným koledníkům, kteří věnují nezištně svůj čas ve prospěch pomoci druhým. Získané peníze použijeme na přímou pomoc potřebným a přispějí k udržení a rozvoji sítě sociálně-zdravotních služeb v regionu," naznačila Malá.