Nepořádek v kuchyni a špatně uskladněné potraviny. To je výsledek kontrol vyškovské hygienické stanice v letních táborech na Vyškovsku.

„Zatím jsme navštívili sedm zařízení. Přitom ve třech jsme objevili vážnější nedostatky a museli jsme udělit blokovou pokutu,“ informovala vedoucí oddělení dětí a dorostu vyškovské hygienické stanice Alena Dvořáková.

Podle ní museli provozovatelé platit například kvůli tomu, že zbytky jídla uložili mezi potraviny, přitom je měli ještě ten den, co byly uvařeny, zlikvidovat.

„Někteří také skladují vajíčka s ostatními potravinami, případně maso s mléčnými výrobky. Jinde jsme našli nepořádek v kuchyni,“ řekla Dvořáková.

Hygienici dělají kontroly bez předchozího upozornění, aby provozovatelé nemohli předstírat, že je vše běžně v pořádku. Dosud se vyškovští pracovníci nesetkali s tak vážnými nedostatky, že by nechali letní zařízení zavřít.

„Snažíme se vždy najít nějaké řešení. Víme také, že by měli rodiče problém, kam by najednou děti umístili,“ vysvětlila Dvořáková. Podle vedoucí tábora, který pořádá Dům dětí a mládeže ve Vyškově na turistické základně Malina Ruprechtov, je obtížné zajistit vše tak, aby hygienici neobjevili nějakou závadu.

„Někdy se třeba změní nějaká vyhláška, o které nevíme, nebo nám něco unikne,“ myslí si Jarmila Režná. Více v zítřejším Vyškovském Deníku.