I SOUTĚŽE. Konat se bude už tradičně v zámeckém parku. „Organizátor právě výstavu u nás označuje za jednu z nejhezčích pořádaných pro anglické ohaře na území republiky. Slavnostní zahájení bude v devět hodin před schodištěm u hlavního vchodu do zámku z parku, kdy se přihlášení předvedou v průvodu. Akce potrvá do pěti odpoledne. Vstup je volný," zvala za slavkovskou památku Jana Slouková.

Podle propozic závodů zveřejněných na webových stránkách klubu bude mít soutěž osm kategorií, rozhodčí budou vybírat například nejlepší štěně, pracovního psa, veterána nebo také pár. Na přehlídky a soutěže se návštěvníci můžou přijít podívat od dvou do tří odpoledne.

ZÁVODY S TOMBOLOU. Kdo upřednostňuje poněkud klidnější zábavu a zvířata mu nejsou cizí, může se vydat do Moravských Prus. Tam se budou v sobotu od časného rána konat rybářské závody. Místní rybáři je pořádají na Novém rybníku. Sraz účastníků bude už v sedm hodin, o hodinu později odstartuje první kolo klání. Druhé přijde na řadu o půl jedenácté a od dvanácti do jedné odpoledne se rybáři dočkají vyhodnocení. Startovné pro dospělé je sto padesát korun, mládež do patnácti let dá o padesát korun méně. Nebude chybět tombola.

VYJÍŽĎKA PRO MATKY. Odnést si suvenýr lidé můžou také z Otnic, které v sobotu i neděli lákají do základní školy. V jejích prostorách se uskuteční Tradiční prodejní výstava květin. K dostání na ní budou také sazenice, dekorace nebo zahradní doplňky. Vzhledem k tomu, že se akce koná i v Den matek, je právě pro ně připravený bonus. A to vyjížďka koňským povozem po vesnici. V sobotu bude výstava otevřená od devíti ráno do pěti odpoledne, v neděli pak od devíti do čtyř odpoledne.

DÁREK K SVÁTKU. Jaro bude dýchat také z programu, který na sobotu připravili v Ivanovicích na Hané. Půjde o Jarní trh, jehož součástí bude například i vystoupení kapely Olšověnka od desíti dopoledne před vstupem do kulturního domu. „V přísálí budovy pak bude možné navštívit výstavu výtvarných prací žáků základní a mateřské školy. Trh potrvá od devíti ráno do poledne, ve stejný čas bude možné zhlédnout i výstavu. Ta pak bude k vidění ještě od půl druhé do půl čtvrté odpoledne," přiblížila pracovnice ivanovického městského úřadu Gabriela Hladká.

S jednodenním předstihem si pak účastníci připomenou Den matek. K jeho příležitosti vystoupí ve velkém sále kulturního domu děti z mateřské a žáci základní umělecké školy a také Taneční klub Dance Flow. Začátek je naplánovaný na druhou hodinu odpoledne. „Dětem bude během dne k dispozici i lunapark před Motelem Ivanka. Vstup na trh je volný a akce se bude konat za každého počasí," vzkázala Hladká.

POHÁDKA I ORIENTÁLNÍ SHOW. Kulturu v sobotu nabídne i Slavkov, ocení ji ovšem spíš děti. V sále Společenského centra Bonaparte pro ně místní ochotníci ve čtyři hodiny odpoledne zahrají pohádku Čertův mlýn aneb Poslyšte, braši, ve mlýně straší. Pohádkové má být i představení, které začne o hodinu později v Besedním domě ve Vyškově. Městské kulturní středisko zve na orientální show Tisíc a jedna noc – Secret of Pyramid. „Půjde o pohádkové tanečně divadelní zpracování jednoho z příběhů Tisíce a jedné noci. Diváky čeká celá řada sólových i skupinových představení v podání hvězd české i zahraniční orientální taneční scény. A vystoupí také vyškovská tanečnice Alisea, skupina Warda a dětské skupiny Habibi a Azar," vyjmenoval ředitel městského kulturního střediska Luboš Kadlec.