„Mají dřevěnou konstrukci s pultovou stříškou. V Rychtářově turisté panel najdou vedle zastávky autobusu Rychtářov, točna, zatímco v Hamiltonech si ho prohlédnou v prostoru křižovatky na cyklotrase Dědice-Hamiltony u odbočky k hřišti Tělovýchovné jednoty Sokol Hamiltony,“ informovali zástupci města v tiskové zprávě.

Samotná informační tabule se skládá se z turistické mapy v měřítku 1:35 000 a textu. Rozdělený je na dvě části, první zahrnuje stručný popis všech šesti místních částí včetně historie a zajímavostí, další část pak přináší návštěvníkům tipy na turistické a cyklistické stezky, které právě místní části protínají. Konkrétně se jedná o trasy Srdcem jižní Moravy, Biskupským Melickem a Kolem Opatovické přehrady. Ty jsou v mapě také barevně zaznačené.

Cena byla včetně dat a licence k mapě zhruba padesát tisíc korun. Kromě Rychtářova a Hamilton plánuje město Vyškov do budoucna jejich pořízení také do dalších místních částí.

Ve vyškovských místních částech Rychtářova a Hamiltony rozmístili pracovníci města nové informační panely pro turisty.Zdroj: MĚSTO VYŠKOV

Vyškovský zámek. Ilustrační foto.
Zrekonstruovaný vyškovský zámek? Ne dřív než za dvacet let