„Za školou je nyní štěrkem vysypaný plácek, na kterém jsou místa pro dvě auta. Dřív tam bývaly dvě staré garáže, ty už jsme odstranili. Před školou se pak nacházejí panely, kde taktéž parkují dvě auta. Ty chceme zrušit, odstranit panely a nechat před školou jen zeleň. Za školou jsme měli původně v plánu vybudovat tři místa k stání po levé a tři po pravé straně. Nakonec levou stranu protáhneme ještě o další tři místa, takže plocha poskytne parkování celkem pro devět aut," přiblížil starosta Hrušek Jan Kauf.

Ačkoli na akci ještě neexistuje rozpočet, má obec jasno v tom, že se do ní hodlá pustit co nejdřív. „Ještě nevíme, kolik nás bude stavba stát, ale chceme ji zrealizovat někdy v březnu nebo v dubnu, a to z vlastních peněz. Chystám se oslovit firmu, která nám dělala v obci chodníky, a ta by nám měla dát vědět, kolik chystaná akce asi bude stát," zmínil starosta.

S plochou za školou má obec ještě další plány. „Z velké části na ní zůstane zeleň, ale chtěli bychom ještě zpevnit jednu její část, aby na ní vzniklo nějaké malé hřiště, třeba s basketbalovým košem, kde by děti mohly trávit přestávky mezi vyučováním. Také zvažujeme zřízení zahradní učebny, ale to záleží na tom, zda se objeví vhodné dotační možnosti," plánoval Kauf.