V konkurenci čtrnácti zúčastněných zemí z celé Evropy uspěla skupina osmnácti kadetek ve velké sestavě. „První den nás čekalo defilé, tedy pochod na sto metrů. O den později jsme pak vystupovaly na pódiu. Skončily jsme třetí, a staly se tak druhými vicemistryněmi Evropy," vyzdvihla vedoucí vyškovských mažoretek Andrea Kubesová.

Následovaly i další soutěže, ve kterých kadetky se sólovým vystoupením skončily na devátém místě, miniformace kadetek na sedmém a duo a miniformace juniorek na šestém. „Duu kadetek se podařilo vybojovat další třetí místo a získat titul druhých vicemistryň Evropy," poznamenala vedoucí.

Na mistrovství Evropy byly poprvé. „Bylo to náročné, děvčata se opravdu hodně snažila. Na pódiu pak byla dojatá, doslova jim tekly slzy," vzpomínala.

Momentálně mají Angelin volno. „Od poloviny září se ale začneme připravovat na nadcházející sezonu. V tomto roce nás čekají ještě nějaké nepostupové soutěže. A pak soustředění, kde začneme nacvičovat sestavy na příští rok," uvedla Kubesová. Kdo by se chtěl k mažoretkám Angelin připojit, má aktuálně šanci. Až do konce října je spuštěný nábor nových členek.