Mluvčí Slavkova Veronika Slámová potvrdila, že i na radnici přicházeli místní vyjádřit nespokojenost se situací. „Lidé si stěžovali hlavně první týden,“ vysvětlila Slámová. Řidiči musí i v samotném městě očekávat zdržení především v ranní a odpolední špičce. „Kolem osmé hodiny dopoledne a mezi čtvrtou a pátou odpoledne projíždějí městem pomaleji, ale také plynule,“ zdůraznila Slámová.

Strážníci ve Slavkově se přitom snaží předcházet zmatkům. „Kontrolují především řidiče kamionů a žádají od nich povolení k průjezdu do města,“ vysvětlila Slámová. Ti, kteří se pokoušejí projet do Slavkova bez něj, dostávají pokuty. Zvláštní pozornost pak věnují situaci u vjezdu do průmyslového areálu v Bučovické ulici.

Ilustrační foto
V Ivanovicích plánují změny na náměstí. Na názor se nejdřív zeptají místních

Právě na kamiony si lidé stěžovali nejčastěji. „Především to tak bylo v nočních hodinách,“ dodala mluvčí. Problémy s nevyžádaným buzením se tedy podařilo zmírnit. „Po čtrnácti dnech můžeme říct, že to nejhorší máme za sebou,“ dodala.

Na pořádek kolem uzavírky dohlížejí policisté. Řidiči osobních aut tu mají zákaz. „Posíláme tam hlídky a také dáváme pokuty,“ sdělila policejní mluvčí Alice Musilová. Někteří řidiči totiž předpisy nerespektují.

Se současným stavem se budou muset smířit až do prosince.

JAKUB DOSTÁL