„Odhlasovali jsme také, že by se neměla v prvních dvou a půl měsících rozjet žádná velká investiční akce. Žádosti o dotace však poběží. Pokud se nám je ale podaří získat, začneme je využívat až poté, co schválíme rozpočet. Tedy někdy v březnu nebo dubnu," oznámil starosta města Vlastislav Drobílek.

Mezi priority radnice pro následující rok patří získání dotace od ministerstva pro místní rozvoj na osm bezbariérových bytových jednotek v domě s pečovatelskou službou. „Jeden byt by měl vyjít přibližně na pět set padesát tisíc korun. V areálu jsme zbourali objekt, který sloužil městu. Stavba bytů, které musí být podle legislativy bezbariérové, je možností, jak prostor po bourání uzavřít. Otočené budou do zahrady a měl by tak vzniknout jeden celek," popsal starosta. Pokud město dotaci dostane, dělníci se můžou pustit do práce v červnu.

Podle zastupitele Petra Vinklárka jsou ovšem i jiné podstatné věci, kterým by se město mělo věnovat. „Je potřeba opravit některé chodníky ze 70. a 80. let. Je také nutné, aby se město postaralo o svůj majetek, třeba některé budovy vyžadují zateplení," poznamenal Vinklárek.

Právě zateplování má radnice v plánu. Dočká se ho střecha mateřské školy. „Dál chceme rekonstruovat sociální zařízení ve sportovní hale a atletický ovál na hřišti. A rovněž se budeme soustředit na další chodníky a silnice," doplnil Drobílek s tím, že i na tyto projekty se město pokusí získat peníze z fondů Evropské unie.

ZDENĚK KOUSAL