Obec už vysoutěžila i firmu, která projekt uskuteční. Úpravy vyjdou téměř na dvě stě sedmdesát tisíc korun. „Rozdíl půjde z obecní kasy. Výměna má být hotová nejpozději do konce května," doplnil Skokan.

Původně měla být vzduchotechnika vyměněná během vánočních prázdnin. „Nakonec jsme se i s ohledem na klid o svátcích rozhodli začátek prací posunout, a to na jarní prázdniny. Jedná se o poslední stavební úpravu, kterou školka potřebuje. Před dvěma lety jsme do ní investovali zhruba čtyři sta tisíc korun. Udělali jsme novou plynovou kotelnu, dali nové podlahové krytiny a prošla i dalšími úpravami. Letos v budově plánujeme také vyměnit nábytek. Novou vzduchotechniku ocení hlavně kuchařky. Nebude totiž tak hlučná a bude z materiálů, jež odpovídají nejnovějším normám," řekl starosta.

Zvelebování mateřinky vítají i místní. Rozdíl mezi tím, jak vypadala dřív, a její dnešní podobou vnímá třeba obyvatelka vesnice Martina Kladrubská. „Když jsem byla malá, školku jsem navštěvovala. Od té doby se budova hodně změnila k lepšímu. Pokud obec získala dotaci na další modernizaci, je to určitě dobře. Před pár lety se dočkala několika stavebních úprav. Jednou ji budou navštěvovat moje děti, proto jsem ráda, když bude co nejmodernější a nabídne těm nejmenším co největší komfort," zhodnotila Kladrubská.