Novou Billu pro ně dělníci dokončují u Zahradního centra na Křenovické ulici. „V této době již stavbu finalizují. Pokračuje také dílčí kolaudační řízení. Kolaudace samotné prodejny je plánovaná na jedenadvacátého července,“ informovala mluvčí Slavkova Veronika Slámová.

Přesný termín otevření však zatím provozovatelé nestanovili. „Projekty v realizaci nekomentujeme až do jejich dokončení v podobě převzetí od developera. O termínu otevření pro zákazníky podáme informace, jakmile to bude možné,“ odpověděla na dotaz Rovnosti mluvčí řetězce Billa Dana Bratánková.

Někteří obyvatelé města s umístěním obchodu nejsou spokojení. „Otevřou ho na nejhorším místě. Jsou tam věčně kolony od Brna a nyní to bude ještě horší,“ stěžovala si třeba Simona Tršková.

Ilustrační foto
Návštěvníci vyškovské zoo využijí nové parkoviště. Už během léta

Projekt představili soukromí investoři před čtyřmi lety. Stavba je v souladu s územním plánem. „Dlouhodobě upozorňujeme na to, že křižovatka silnice I/50 na Křenovice je vytížená a spolu s policií již několik let jednáme s Ředitelstvím silnic a dálnic o komplexnějším řešení například v podobě přeložky silnice I/50,“ vysvětlila Slámová.

Lidl oproti tomu postaví prodejnu v areálu bývalého slavkovského cukrovaru. „Práce zahájíme už v létě. Navážeme na stavbu kruhového objezdu, kterou již připravujeme. Otevření nové prodejny plánujeme v první polovině příštího roku,“ řekla mluvčí Lidlu Zuzana Holá.

Ilustrační foto.
Ruština opět v kurzu? Vyškovští důchodci se hlásí, začátečníci jsou bez zájmu

Oficiálně zahájí výstavbu centra pracemi na okružní křižovatce v místě nájezdu na silice I/50 a I/54 už dvacátého července. „Dopravní omezení v tomto místě je plánováno do října,“ sdělila slavkovská mluvčí. Řidiče policisté včas informují o objízdné trase.

Projekt odpoví na dlouhodobou poptávku po větším nákupním středisku poblíž centra. „Snad to vyjde, protože Penny, Jednota a potraviny pro město s tolika obyvateli opravdu nestačí,“ potvrdila Michaela Dufková.

Levandulová farma ve Starovičkách na Břeclavsku.
Jako v Provence. Jižní Morava má svoje levandulové moře, pokochejte se

Navíc tím vyřeší problém s neutěšeným brownfieldem. „Je to místo poblíž centra na spojnici obou nádraží a hlavně jeho umístění umožňuje dobré napojení na silnice I/50 a I/54. Město schválilo tento záměr již před dvanácti lety, kdy i začala první jednání tehdy ještě s Intersparem. Bohužel však radnice vždy „tahala“ za kratší provaz, protože se jedná výhradně o soukromý areál,“ vysvětlila Slámová.

Interpsar krátce po získání stavebního povolení opustil český trh. Od té doby byl projekt na prodej. Lidl se k záměru vrátil před třemi lety.