Zbrojnice potřebuje opravit podlahy i v místě garáží. „Pocházejí asi ze šedesátých let. Podepsalo se na nich nejen stáří, ale i technika. Pro nás je nejdůležitější opravit podlahu právě v garáži. Dalším problémem hasičky je to, že se v garáži i převlékáme. Nemáme žádnou šatnu a to chceme změnit. Hlavně z toho důvodu, aby prostor splňoval i určité hygienické normy," prohlásil velitel jednotky Jiří Hanák. Podle něj se město snaží budovu opravovat postupně.

V dotačních programech to zkouší na třech místech. U krajských dotací žádali o pět set tisíc korun a u generálního ředitelství hasičů o částku čtyři sta padesát tisíc. „Z nich plánujeme koupit nové auto. Máme starou Škodu Felicii, bohužel už dosloužila a v polovině dubna půjde do šrotu. Pokud ho chceme koupit, musíme být v žádostech stoprocentní, jinak to bohužel nepůjde. Zatím jsme vždycky uspěli, za což jsme samozřejmě vděční," děkoval velitel.

Třetí dotaci by s kolegy použil na vybavení jednotky. „Potřebovali bychom nové dýchací přístroje, zásahové obleky nebo rukavice. Ve hře je tři sta tisíc korun, uvidíme, nakolik budeme úspěšní," doplnil Hanák.