„Zpráva o bezpečnostní situaci ukázala, že kriminální činnost v naší obci ovlivňují především dvě čerpací stanice, které leží už mimo zastavěnou část obce, ale spadají do našeho katastru. Nejvíc krádeží a přestupků páchají lidé tam,“ uvedl starosta obce Miloš Nevřala. I přes negativní dopad benzínek je však zločin v Pustiměři na průměrné úrovni.

Už na předešlých zasedáních zastupitelé řešili také akce pro letošní rok, na které bude obec žádat v nejbližší době o dotace. „Zrovna dnes jedu podávat žádost o dotaci na zateplení školy,“ řekl starosta.

Odhadované náklady na tuto akci obec záměrně nezveřejňuje. Připravila ji totiž s takzvaným slepým rozpočtem, aby dosáhla při výběrovém řízení co nejnižší ceny.

Další projednávaný bod na zasedání se týkal budoucího výročí pustiměřských dobrovolných hasičů, kteří letos v červnu oslaví sto třicet let existence. „Právě zpracováváme žádost o dotaci na výměnu vrat a oken požární zbrojnice, aby dostala nový kabát k hasičskému jubileu. Celkové náklady se pohybují kolem čtyř set tisíc korun,“ řekl Nevřala.

Kromě zmíněných akcí plánuje Pustiměř letos také opravu mostu, který je v havarijním stavu. Odhadované náklady na opravu mostu, přes který vede příjezdová cesta do jedné z částí obce, dosahují půl milionu korun.