Ve spolupráci s policií byli totiž povolání k pomoci ženě se zástavou srdce. „Když jsme přijeli na určené místo, našli jsme ji v bezvědomí. Nejevila přitom známky života. Poskytli jsme jí první pomoc a až do příjezdu lékaře jsme prováděli masáž srdce,“ popsal Gryc.

Díky jejich pohotovému zásahu nakonec přežila. „Po stabilizování životních funkcí ještě vojáci asistovali při jejím transportu do vozidla a doprovázeli sanitku, až k místu odkud byla žena vyzvednuta vrtulníkem a transportována do nemocnice,“ komentovala armádní mluvčí Vlastimila Cyprisová.

Kvůli projednání projektu stavby křižovatky jednali starostové Křižanovic a Rašovic se zástupci Ředitelství silnic a dálnic.
Nepřehledná křižovatka u Křižanovic bude bezpečnější. Přibude odbočovací pruh

Vyznamenání obdrželi také Filip Procházka a Ludmila Nekvapilová z Centra zdravotnických služeb Vyškov za spolupráci se záchranáři mimo jiné i při zavádění projektu „chytrá karanténa“. „Těší mě, že naše vojákyně a vojáci mohou v současné době přispět tam, kde je třeba a zúročit své schopnosti a zkušenosti. Jsem velmi rád, že máme tak dobře vycvičené odborníky, na které je spolehnutí,“ dodal Opata.