„Zaprvé chci poděkovat všem voličům, kteří sledovali mou práci za posledních šest let, a ta je přesvědčila, že mi mají dát svůj hlas. Zadruhé jsem velice rád, že už vše skončilo. Volební kampaň byla velice únavná," pronesl Bárek těsně po svém vítězství.

Jeho poražený protivník z řad KDU-ČSL si odnesl z voleb jasný závěr. „Máme teď šest let na to, abychom přesvědčili o šest set lidí víc k tomu dát nám svůj hlas," řekl Celý.

Podle svých slov byl pro něj úspěch, že se dostal do druhého kola, kde svedl s Bárkem vyrovnaný souboj. „Za to patří dík všem těm, kteří se rozhodli dát hlas nedávno teprve čtyřicetiletému nováčkovi. Důvěřovali mi a já jim můžu slíbit, že témata, se kterými jsem šel do senátních voleb, budu dál prosazovat na krajské a městské úrovni jako zastupitel," uzavřel Celý.

Staronového senátora Bárka podpořilo přes třiapadesát procent voličů. Volební účast v druhém kole senátních voleb nepřekročila na Vyškovsku devatenáct procent. Nevolila tedy ani polovina těch, kteří přišli k urnám před týdnem při prvním kole.