Vybraná firma se pustí do práce začátkem letních prázdnin. „Jde o plánované úpravy kolem cesty vedoucí od požární zbrojnice k řece Hané na Smetanově nábřeží. Navážeme na práce Vodovodů a kanalizací Vyškov, které v těchto místech nyní mění vodovodní řad," vysvětlila mluvčí vyškovské radnice Dana Bednářová.

Rozšíření obytné zóny se projeví v několik oblastech. „Zásahy se budou týkat povrchu silnice, chodníků, parkovacích míst, zeleně i veřejného osvětlení," řekla Bednářová.

Vybraná firma vytvoří i stanoviště pro odpadní nádoby. „Náklady na veškeré úpravy přesahují čtyři miliony korun, termín zhotovení stavby je stanovený do konce září," doplnila mluvčí.

Původně už loni

Revitalizace sídliště přitom byla naplánovaná už na loňský rok. „S revitalizací sídliště město počkalo právě kvůli synchronizaci s nutnou výměnou vodovodu. Sice to bylo původně v plánu dřív, ale lepší je počkat, než sídliště spravit a pak ho nechat znovu rozkopat kvůli vodovodu a rekonstrukci dalších inženýrských sítí," zdůraznila tehdy Bednářová.

Kromě revitalizace Smetanova nábřeží letos město plánuje hlavně rekonstrukci Greplova domu na náměstí Čsl. armády, která spolkne velkou část peněz nachystaných v rozpočtu na investice.

Kruhový objezd na sídlišti Osvobození, který byl na letošek také v plánu, naopak velmi pravděpodobně letos nevznikne. Objevily se totiž problémy ohledně dohody s majiteli jednoho z pozemků, kterého se přestavba současné křižovatky dotkne. Město tak letos pravděpodobně jen rozšíří část silnice tak, aby v daném místě byl provoz bezpečnější.