Inspiraci hledal pivovar v Německu. Přišel totiž s variací na takzvaný altbier. „Altbier, zkráceně Alt, je svrchně kvašené pivo vyráběné převážně v Německu v oblasti okolo Düsseldorfu," vysvětlil vedoucí obchodu a marketingu vyškovského pivovaru Roman Holoubek.

Alt znamená v překladu starý, což je narážka na podstatně delší dobu kvašení, než bývá u většiny svrchně kvašených piv zvykem. „Pivo zrálo tři měsíce při nízkých teplotách okolo dvou stupňů Celsia. Barva je tmavší zlatá, pivo je plné chuti s nahořklým charakterem s náznakem oříšků. Při výrobě je použitý především typický chmel Hallertauer Tradition a originální německé kvasnice svrchního kvašení," vyjmenoval Holoubek.

Výsledný produkt je dvanáctiapůlstupňové pivo s objeme alkoholu 5,5 procenta. „První naražení sudu se uskuteční právě dnes v pivnici Pivovaru Vyškov," upřesnil Holoubek.

Jednorázová várka speciálního piva se bude jako u ostatních speciálů prodávat pod značkou Cross the world. „Pokračujeme tak v už oblíbené tradici výroby piv ze světové studnice pivních stylů, kterou jsme zavedli v roce 2011 a v občasných várkách představujeme na české poměry méně obvyklá piva," dodal Holoubek.