Aktuálně už je čekají finální úpravy. „Jelikož jde o větší rozsah prací, zajišťuje nám je dodavatelská firma. Porušená místa dělníci nejdřív vyfrézovali a následně na ně položili balenou," popsal šéf vyškovské oblasti Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Zdeněk Gardelka. Akce vyjde zhruba na jeden milion korun.

Řidiči se po dobu trvání oprav museli vyrovnat s určitými omezeními. „V době, kdy firma pracovala, byla doprava řízená semafory. Jakmile skončili, auta jsme pustili na cestu v obou pruzích. Jen je omezovala značka upravující rychlost na třicet kilometrů v hodině spolu s tou, která upozorňovala na práce na silnici," sdělil Gardelka.

Z počátku týdne šly práce poměrně rychle. Do jeho konce tak měli lidé jezdit po opravených cestách. Z důvodu špatného počasí, při kterém se nedala zajistit požadovaná kvalita prací, ale nakonec není možné opravy do konce týdne dokončit. „Zajistíme provizorní zapravení největších vysprávek pomocí vyfrézovaného materiálu. Zejména výtluků, které jsou vyfrézované přes celou šířku vozovky nebo se nacházejí v jejím středu. Dokončení opravy pak plánujeme podle počasí začátkem příštího týdne," sdělil technický dozorce silničářů Richard Pokorný.

Přestože práce trvají jen několik dní, cestáři už se setkali s otázkami, proč s opravami začali relativně pozdě. „Nejdřív jsme čekali, až bude otevřená silnice II/430 z Rousínova na Tučapy. V době rekonstrukce totiž hodně lidí jezdilo právě na Drnovice a Habrovany," vysvětlil šéf vyškovských silničářů.

Rychlost prací ocenili například právě v Drnovicích. „Úpravy byly přibližně za jeden a půl dne hotové. Žádné výrazné problémy tak nenastaly, pouze byl mírně omezený provoz. S tím se ale při podobných akcích počítá. S průběhem i výsledkem oprav tak jsme spokojení," uvedla starostka Drnovic Zuzana Hermanová.