„Od devíti do jedenácti hodin čeká zejména na malé návštěvníky kulturní program plný soutěží a her. Postará se o něj vyškovský Dům dětí a mládeže, který si pro účastníky tradičně připravil plnění úkolů, tentokrát na téma turistika. Součástí bude i hudební doprovod v podání skupiny Raut," přiblížila mluvčí vyškovské radnice Petra Bezdomniková.

Na příznivce turistiky a cestování čeká i představení novinek a lákadel. Toho se ujmou provozovatelé jednotlivých atrakcí. „Na slavnostním otevření sezony navíc vyhlásíme také novou turistickou soutěž na téma Vyškov," lákala mluvčí.

Jako jednu z akcí zmínila například slavnostní vyjížďku s doprovodným programem, která připomene desáté výročí cyklostezky Srdcem jižní Moravy. „Spojuje Vyškov s Blanskem. Akce se bude konat 16. května," připomněla Bezdomniková.

Na sobotních oslavách se podílí také Klub českých turistů Vyškov. Ten pořádá už třiačtyřicátý ročník Pochodu osvobození města Vyškova. „Start i cíl pěších a cyklistických tras je stanovený u restaurace na vlakovém nádraží. Výjimkou je dětská trasa se soutěžemi. Ta začne u Turistického informačního centra na náměstí," upozornila Bezdomniková.