Na vytvoření projektu je potřeba asi milion korun, obec si žádala o sedm set tisíc. „Zatím to nemáme písemně, ale ústně už jsme se bohužel dozvěděli, že jsme s žádostí neuspěli. Počkáme na přesné zdůvodnění proč, a potom si zkusíme zažádat znovu, třeba to na druhý pokus vyjde," věří krásenská starostka Hana Šíblová.

Zároveň se už teď vedení obce rozhlíží i po dalších vhodných dotačních titulech. „Uvidíme, jaká bude nabídka. Z našeho rozpočtu bohužel bez dotace zahradu sami vytvořit nezvládneme," vysvětlila starostka.

Malé modely vyřezávaných plastik, které mají budoucí meditační zahradu ozdobit, můžou v současnosti lidé vidět v krásenském kostele. Autorem modelů je řezbář Pavel Hladký. „Má to být taková křížová cesta v podobě lidských rukou a symbolů na motivy veršů básníka Aloise Volkmana," přiblížila Šíblová.

Uprostřed zahrady bude centrální motiv s posledními pěti zastaveními. „Součástí projektu je i výsadba zeleně a začlenění jednotlivých zastavení do určitých prostorů ohraničených právě vysázenými stromky a keři," vysvětlila starostka.

Na projektu chce obec spolupracovat s jedním pražským klášterem, který naopak uvažuje o tom, že v budoucnu vystaví fotografie ze zahrady ve svém areálu. Záleží však hlavně na penězích.