Největší investice obce za minulý rok stála celkem skoro dva a čtvrt milionu korun. „Získali jsme na to velkou dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj přesahující jeden a půl milionu korun,“ doplnil starosta.

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: DeníkSoučástí akce bylo zateplení půdy a fasády polystyrenem nebo instalace skládacích dřevěných dveří, které nahradily závěsy oddělující přísálí od sálu. Zařízení elektroinstalace zahrnuje také nové osvětlení sálu a jeviště, zatímco je vyměněný plynový kotel a všechny prostory kulturního domu jsou vymalované.

Stavbu nové rekreační plochy v obci završí v květnu.
Rekreační plocha v Hlubočanech? Místní ji využijí ke sportu i odpočinku

Z rozpočtu obec pořídila nové krycí plachty na jeviště a zajistila opravu havarijního stavu střechy. „Další plánované úpravy jsou například výměna dveří a dřevěného obložení stěn, renovace parket, vybavení kuchyňky, oprava střechy, pořízení ozvučovací techniky a mnoho dalšího. Vše je závislé na získání dotací,“ dodal starosta Kopřiva.