Zahájí je pohádka Princezna s dlouhým nosem v podání divadla Koráb Brno. „Účastníci se můžou těšit na vystoupení tanečních skupin Základní umělecké školy Ivanovice na Hané, Dance Flow a Babyboys. Pro děti bude připravený i doprovodný program," vyjmenovala za pořadatele, kterým jsou Ivanovice, pracovnice města Gabriela Hladká.

Pozdní odpoledne pak bude patřit příznivcům hudby. Od pěti hodin se na pódiu vystřídají kapely Raut, Velká Morava, Citron, Happy to Meet a Motiv. „Akce se bude konat za každého počasí. Vstupné bude pro dospělé sto korun, pro studenty padesát a děti zaplatí dvacet," dodala Hladká.

Z podobného soudku, ale jiného žánru bude nedělní vystoupení v prostorách bučovického zámku. Památku poctí návštěvou Vojenský umělecký soubor Ondráš, který své hudební a taneční vystoupení předvede od tří hodin odpoledne. „Součástí programu bude i vystoupení cimbálové muziky Základní umělecké školy Bučovice," zmínila kastelánka bučovického zámku Jana Burianková.

Zatímco sezona památek se chýlí ke konci, divadelní se teprve rozjíždí. Jednu z prvních ochutnávek v neděli přinesou drnovičtí ochotníci. Půjde o představení Sto dukátů za Juana. Hrát začnou v pět hodin odpoledne. Diváci zaplatí padesátikorunové vstupné.

Jednačtyřicátá pípa

Spojit příjemné s užitečným můžou v sobotu milovníci pěnivého moku a běhu ve Slavkově u Brna. Po roce se ve městě opět uskuteční, tentokrát po jednačtyřicáté, Slavkovská pípa. Start i cíl jsou před hostincem Na Špitálce. Závodníci vyrazí na trať ve čtyři odpoledne a bezprostředně po vyhlášení výsledků bude následovat volná zábava v areálu podniku s kapelou SMP+.

Zasportují si i účastníci akce, která se v sobotu bude konat v areálu bohdalického Ovčína. Jde o předposlední část mistrovství republiky westernových disciplín. „Diváci se můžou těšit na klasické dobytkářské a sportovní disciplíny a na Steer Wrestling, která je u publika nejoblíbenější. Odstartujeme ji kolem čtvrté odpoledne. Mistrovství bude zahájené v deset dopoledne," přiblížil za organizátory Jiří Novotný.

Na své si o víkendu přijdou i děti, pro které například v Bučovicích místní turistický oddíl a mateřské centrum připravily Dětský den. Účastníci se například projdou pohádkovou zahradou, projedou se na koních a můžou si změřit síly při cyklistických závodech. Začátek je v neděli o půl jedenácté dopoledne, konec v pět hodin odpoledne.