Přestože v Brně se centrem dění každoročně stává Pivovarská restaurace a především její terasa na Mendlově náměstí, zelené pivo se rozváží do celého Česka a své příznivce si našlo i na Slovensku. Pivaři mají letos k dispozici celkem 4 520 hektolitrů. Starobrno pro návštěvníky připravilo kulturní program a komentované prohlídky pivovaru.
Řada hospod na jihu Moravy, ale také na sousední Vysočině, má stoly dopředu rezervované. Zelené pivo je lákadlem třeba pro Ivana Švece pocházejícího z Hodonína. „Chodím na něj cíleně, je pro mě tak trochu atrakcí. O Velikonocích si hospodu vybírám podle toho, kde je čepují," přikyvoval mladý muž.

Kromě Starobrna připravuje zelené pivo také Pivovar Moravia v brněnských Medlánkách, kde na výrobu používají extrakt z kopřiv. V současné době se zde zelené pivo připravuje standardní procedurou, kdy se uvařené pivo nechá zrát v tanku po dobu třech týdnů, následně se k němu přimíchá kopřivový extrakt a další tři týdny se mísí chutě. Teprve poté je pivo hotové.
Bez barevné sváteční symboliky se naopak obešly pivovary Staropramen, Plzeňský Prazdroj či Budvar. Národní pivovar z Českých Budějovic si letos pro milovníky chmelového moku přizval na pomoc minipivovar z Vysočiny MadCat. S ním na Velikonoce uvařil speciál Mad Berry.