Udělat z nedostatku přednost se rozhodl ředitel vyškovské zoologické zahrady Josef Kachlík. Chátrající třicetimetrová betonová monstra, ve kterých kdysi pracovníci zoo skladovali potravu pro zvířata, chce nechat přeměnit na atrakci pro návštěvníky.

„Výrazně ovlivňují vzhled celé nové části zooparku, chceme je proto co nejdříve opravit. Zbourání je téměř nemožné. Rádi bychom je zastřešili a vytvořili z nich vyhlídkovou věž pro návštěvníky, která by opět zatraktivnila zoo,“ řekl ředitel zooparku.

Město Vyškov, které je zřizovatelem zoologické zahrady, poskytlo garance nutné k získání dotace. „Zastupitelstvo schválilo předběžné peníze na dostavbu senážních věží. Stavba se může uskutečnit jen tehdy, pokud se podaří získat dotace z regionálního operačního programu, které by mohly pokrýt až pětaosmdesát procent nákladů,“ vysvětlila mluvčí vyškovské radnice Dana Bednářová.

Dalšími sedmi procenty by podle ní mohl přispět kraj. „Pro dokrytí částky jsme ve střednědobém plánu města vyčlenili tři sta tisíc korun,“ uvedla Bednářová.

Víc v sobotním vydání Vyškovského Deníku